Idejas pastaigām Jelgavas novadā

Jelgavas novads aktīvās atpūtas cienītājus un dabas draugus aicina doties izzinošās pastaigās pa Elejas muižas parku, Vilces muižas apkārtni, Vilces dabas parku un Lielplatones muižas parku.


Pavasaris ir piemērots gadalaiks, kad atklāt noslēpumainus, leģendām apvītus stāstus.  Elejas muižas parks ir piemērots nesteidzīgām pastaigām pavasara pirmo saules staru baudīšanai. Baudot parka skaistumu, esiet uzmanīgi, runā, ka šeit vientuļš klīst grāfienes Dagmāras rēgs.

Vai zinājāt, ka Vilces muižas ieejas portālu rotā Mēdemu - Keizerlingu alianses ģerbonis, kurš ir viens no vērtīgākajiem šāda tipa 18. gs. mākslas pieminekļiem Latvijā? Vilces muižu ieskauj kopts Angļu ainavu parks, kas ieved dabas parkā "Vilce". Baudot pastaigas Vilces dabas parkā, jūs atklāsiet Zemgalei neraksturīgu paugurainu reljefu, redzēsiet Vella gravu, Vilces pilskalnu un Devona laika smilšakmens atsegumus.

Dodieties uz Lielplatones muižas parku un apskatiet vienu no tā laika lielākajiem vešerienes sapņiem- vešūzi.  Lielplatones muižas atjaunotais vešūzis ir autentiska 18./19. gs. veļas māja. Šī ir vienīgā šāda veida ēka Latvijā, kas saglabājusies līdz mūsdienām bez būtiskām izmaiņām vēsturiskajā plānojumā.

Jaunums! Izveidota mobilā aplikācija Tours Across Baltics, kas ļauj iepazīt vēsturiskus faktus par augstākminētajām muižām un parkiem.

Vienotā lejupielādes saite aplikācijai gan Android, gan iOS ierīcēm: https://toursacrossbaltics.qrd.by/jelgava

 Foto: Edgars Pogožeļskis