Jelgavā tūristiem pieejami divi interaktīvi tūrisma informācijas stendi

No maija beigām pilsētas iedzīvotajiem un viesiem pieejami divi interaktīvi tūrisma informācijas stendi – divpusējs stends Pasta salā un vienpusējs pie Jelgavas reģionālā tūrisma centra (no pagalma puses).


Interaktīvajos stendos ikviens aicināts uzzināt par Jelgavas un apkārtnes tūrisma piedāvājumu – apskates objektiem, naktsmītnēm, ēdināšanas uzņēmumiem, izklaides iespējām, ūdens tūrisma piedāvājumu, atpūtas vietām dabā, kā arī apskatīt pārgājienu maršrutus, Jelgavas un apkārtnes karti un gidu piedāvājumu. Informācija stendos pieejama gan latviešu, gan svešvalodās (angļu, vācu, lietuviešu, igauņu un krievu). Interesenti var ne tikai uzzināt tūrisma aktualitātes, bet arī nosūtīt virtuālu sveicienu no Jelgavas saviem tuviniekiem.

Stendi darbojas katru dienu bez darba laika ierobežojumiem, tādējādi nodrošinot tūristus ar vajadzīgo informāciju jebkurā diennakts laikā.

Vēl viens papildinājums Jelgavas reģionālā Tūrisma centra pakalpojumu klāstā ir mobilas audio sistēmas komplekti gidiem.  Audio gidēšanas sistēma pieejama, piesakot grupas ekskursiju ar gidu pa Jelgavu. Audio sistēma ievērojami uzlabo grupu ekskursiju norisi, sniedzot visiem grupas dalībniekiem iespēju dzirdēt gida stāstījumu. Komplektā ietilpst austiņas, kabatas uztvērēji, transportēšanas un uzlādēšanas koferis.

Interaktīvie stendi un audio gidēšanas sistēmas iegādātas ar Interreg V-A Latvijas-Lietuvas programma 2014. – 2020. gadam fonda atbalstu, projekta “Kopīgs pārrobežu tūrisma piedāvājums "Saules ceļš"” ietvaros. Projekta īstenošanā iesaistīti trīs partneri - Jelgavas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Jelgavas reģionālo tūrisma centru, Jonišķu tūrisma informācijas un biznesa centrs un Šauļu tūrisma informācijas centrs.

 

 

#interreg #sauleskelias #pagautisaule #saulescels #nokersauli #sunroute #catchthesun

 

Informāciju sagatavoja

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde

"Jelgavas reģionālais tūrisma centrs"