Zemgalē izstrādāts tūrisma piedāvājums “Atklāj! Izpēti! Iepazīsti!”

Iestājoties siltākam laikam un sākoties aktīvākai vasaras tūrisma sezonai, ceļotāji aicināti doties neparastā piedzīvojumā, ko sniegs jauns tūrisma piedāvājums “Atklāj! Izpēti! Iepazīsti!”. Tā ietvaros izstrādāti trīs tematiskie tūrisma maršruti, kas aptver Latvijas (Zemgales), Lietuvas (Viļņas un Rokišķu) un Baltkrievijas (Polockas) reģionu amatu prasmju, tradīciju, vēstures liecību un kultūras mantojuma vērtības.


Maršrutā “Atklāj! Izpēti! Iepazīsti! Amatu prasmes un tradīcijas” būs iespēja ne tikai atklāt visdažādākās latviešu, lietuviešu un baltkrievu tradicionālās amatu prasmes un paaudžu paaudzēs krātās zināšanas, bet arī pagatavot nelielu, toties unikālu suvenīru. Ceļotāji aicināti iepazīt arī apskates objektu saimniekus un īpašniekus, kuri kopj un īsteno amatu prasmju nodošanu nākamajām paaudzēm.

Iespēja lejupielādēt brošūru "Amatu prasmes un tradīcijas" šeit.

 

Savukārt maršrutā “Atklāj! Izpēti! Iepazīsti! Nemateriālo kultūras mantojumu” ceļotāji aicināti ieraudzīt un iepazīt unikālus tūrisma objektus un to saimniekus, kuri glabā, lolo un nodod tālāk nozīmīgas nemateriālā kultūras mantojuma vērtības, palīdzot vairot zināšanas un ļaujot dziļāk izprast savas saknes. Iepazīt unikālos etnogrāfiskos tautastērpus, izbaudīt īpašus pirts rituālus un apgūt kādu no tradicionālo ēdienu pagatavošanas meistarstiķiem – tie ir tikai daži no daudzveidīgajiem piedāvājumiem, ko sniegs apskates vietas, dodoties šajā piedzīvojumā.

Iespēja lejupielādēt brošūru "Nemateriālo kultūras mantojumu" šeit.

 

Lai iepazītu izcilu personību - rakstnieku, dzejnieku, gleznotāju, komponistu, ārstu, pirmo valstsvīru un daudzu citu – atstāto darbu mantojumu, ceļotāji aicināti doties maršrutā “Atklāj! Izpēti! Iepazīsti! Izcilas personības, vietas un notikumus”. Tāpat šajā brošūrā apkopotas interesantas apskates vietas - muzeji, baznīcas, parki -, kas ļaus ceļotājiem iepazīt vērtības, ar ko lepojas vietējie iedzīvotāji.

Iespēja lejupielādēt brošūru "Izcilas personības, vietas un notikumus" šeit.

 

Tūrisma maršruti  “Atklāj! Izpēti! Iepazīsti!” būs lielisks piedzīvojums apmeklētājiem, kuriem interesē radošas aktivitātes, kas balstītas kultūras izpētē un iepazīšanā. Katrs no apskates objektiem ir unikāls un tā vērts, lai atklātu, izpētītu un iepazītu tuvāk.

 

Informāciju sagatavoja

Zemgales Plānošans reģions