Ģeotūrisma maršruts pa Jelgavas novada ziemeļdaļu

Tūrisma maršruts ļaus atklāt Zemes dzīļu attīstības vēsturi, apjaust kādas bagātības tā slēpj, ieskatīties tūkstošgadu senās pagātnes liecībās un varbūt sajust kāda flora un fauna mitusi uz Zemes šajā apvidū. Atklāj Zemgalei raksturīgās lauku ainavas un mazāk raksturīgās paugurainās Litorīnas jūras paliekas, dabas veidojumus un nogulumiežus. Kādu noslēpumu noteikti glabā arī purvi, kā arī īsta dabaszinātņu stunda sagaidīs Svētes palienēs vērojot dabā notiekošo ne tikai upes gultnē, bet arī tās vecupēs.


Maršruts: Piemērots autobraucējiem, kuriem interesē salīdzinoši nelieli ceļojumi ar novadpētniecisku un dabas izziņas ievirzi, kuru laikā var apskatīt interesantus ar dabu, kultūru un vēsturi saistītus objektus. Maršruts sākas Jelgavā, virzās gar Lielupes kreiso krastu cauri Kalnciemam, šķērso Lielupi un tālāk gar tās labo krastu atgriežas Jelgavā.

Ieteicamais laiks: Maijs – septembris. Ziemassvētku kauju piemiņas parkā pārgājienos var doties visa gada garumā. Arī Lielais Ķemeru tīrelis būs interesants citos gadalaikos – pavasarī un rudenī, kad notiek putnu migrācija, gan arī rudens rītos, kad valda salna. SIA „Latflora” pieņem apmeklētājus visa gada garumā.

Garums: ~> 100 km (atkarīgs no tā, kuri objekti tiek apskatīti ceļojuma laikā).

Laiks: Vienas - pusotras dienas ceļojums ar maršrutā iekļauto objektu apskati.

Pilnu aprakstu un maršrutu lejupielādē šeit.

 Vairāk informācijas zvanot 63005447 vai rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.