Dodies leģendu un stāstu maršrutā pa Jelgavu “Zināmais nezināmajā”

No 8.februāra, ikviens iedzīvotājs un pilsētas viesis aicināts doties aptuveni 6 km garā, aizraujošā ceļojumā pa Jelgavu, 12 apskates objektos atklājot senus stāstus un nedzirdētas leģendas.


JRTC ir izstrādājis maršrutu “Zināmais nezināmajā”, kurā iekļauti gan populāri tūrisma apskates objekti, gan mazāk zināmi. Maršruts ir vieglas grūtības pakāpes, piemērots gan individuālai pilsētas iepazīšanai, gan ģimenēm ar bērniem visa gada garumā. “Zināmais nezināmajā” neatstās vienaldzīgus arī pilsētas iedzīvotājus, jo pie katra maršrutā iekļautā objekta, būs jāizpilda uzdevums, kas ļaus ieraudzīt pazīstamās vietas no cita skatu punkta un atklāt detaļas, kuras pazūd ikdienā steigā.

Dodoties leģendu un stāstu maršrutā, ikviens varēs atklāt, kur atrodas Ezera vārti, kā Egas iela tikusi pie sava nosaukuma, kāpēc viens no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pulksteņa ciparnīcas skaitļiem ir apzeltīts un daudz ko citu. Maršrutā iekļauti 12 apskates objekti, tas ir aptuveni 6 km garš un tā veikšana aizņems līdz 2 stundām.

Maršrutu “Zināmais nezināmajā” bez maksas var lejupielādēt nolasot aktivitātes QR kodu:

Vai atver izmantojot saiti: https://docs.google.com/forms/d/1_7Q7WrlS2MIZGpeFIRsuWjwY84a9HwJAVLSRK_OCUXc/viewform?edit_requested=true

Aktuālā informācija par apskates objektiem un atpūtas iespējām Jelgavā un Jelgavas novadā www.visit.jelgava.lv