Jaunums! Elejas izstāžu zāles ekspozīcija “Elejas muižas skatpunkti”

Elejas izstāžu zāle atklāta 2022.gada 20.oktobrī.  Izstāžu zāle atrodas Elejas muižas parkā, augstu koku ieskautā teritorijā. Modernā ēkas arhitektūra mūsdienīgā valodā turpina koku aizsākto, vertikāli slīpo, asimetrisko raksturu – nekas nav lineārs un iepriekš paredzams, kā jau dabā. No dažādiem skatpunktiem redzamas dažādas perspektīvas, bet visas – ar cieņpilnu attieksmi pret vēsturisko, seno, īpašo.


No 2023. gada 1. augusta tajā ir izvietota vēstures ekspozīcija “Elejas muižas skatpunkti” par Elejas muižas kompleksu un tā attīstībā svarīgajiem cilvēkiem. 

Ekspozīcijas centrālais objekts ir restaurēta vainagsija, kas ir saglabājusies no Elejas muižas apbūvē piederošā Tējas namiņa jumta konstrukcijas.

Ekspozīcijas pamatideja ir dažādi skatpunkti un dažādas perspektīvas, kas kopā veido “lielo bildi”. Tajā ir vairāki zonējumi, kas vēsta gan par Elejas muižas vēsturi, interaktīvi iesaistot apmeklētāju dažādās aktivitātēs, gan Elejas muiža parka vēsturi un esošo floru un faunu. Ar tējas smaržu un mūziku tiek atainota arī Elejas Tējas namiņa restaurācijas gaita. Mazajā zālē uzsvars tiek likts uz Elejas muižas parka ainavu arhitekta G. Hūfalta dzīvi un radošo darbību, ļaujot arī apmeklētājiem iejusties ainavu arhitekta profesijā.

Ieejas maksa:

  • Pieaugušajiem - 4 eiro
  • Skolēniem, studentiem un pensionāriem ar apliecību - 2 eiro
  • Ģimenes biļete - 8 eiro (diviem pieaugušajiem un diviem bērniem vai, uzrādot Goda ģimenes karti)
  • Bērniem līdz 7 gadu vecumam - ieeja bez maksas

Elejas izstāžu zāles īre:

  • 40,00 EUR + PVN /h

 

Foto: Reinis Hofmanis

Jelgavas nov., Elejas pag.
26128853
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
LV, RU, ENG
Darba laiks – pēc iepriekšējas pieteikšanās
Pieaugušie 4,00; Bērni līdz 7 gadu vecumam - bezmaksas; Skolēni 2,00; Studenti 2,00; Pensionāri 2,00; Ģimenes biļete 8,00
Ekspozīcijas
Informācija
Ģimenēm ar bērniem
Cilvēki ar kustību traucējumiem
Pieejams gids
Auto stāvvieta
Labierīcības