Tomātu audzēšanas saimniecība "Dzērves"

Saimniecība atrodas Jelgavas novadā, Vircavas pagastā, 12 km attālumā no Jelgavas un 50 km attālumā no Rīgas. Jau vairāk kā 25 gadus saimniecības pamatnozare ir tomātu audzēšana - tiek audzētas ap 60 tomātu šķirnes, kā arī lauka dārzeņi un ķiploki.


2018.gadā tika uzsākta svaigo tomātu pārstrāde - spiestas dabīgas tomātu sulas un gatavoti kaltēti tomāti eļļā, kaltētu tomātu pesto un svaigu zaļumu pesto, dažādi liofilizēti (aukstumā  žāvēti) produkti un citi gardi  tomātu produkti.

No 2019.gada saimniecība tiek atvērta tūristiem. Saimnieki piedāvā akskursijas pa saimniecību - apskatīt tomātu audzēšanu siltumnīcās, uzzināt tomātu audzēšanas pamatprincipus un knifiņus, ieskatīties tomātu pārstrādes procesos un baudīt iekopto teritoriju ar  skaistiem košumkrūmiem un  iekopām puķu dobēm, kas priecē visā  vasaras un rudens periodā, un  dīķi, kur  zied dažādas  skaistas ūdensrozes un var redzēt  lielo zivju daudzveidību.

Saimniecības viesi tiek aicināti uz gardu degustāciju, lai nobaudītu svaigo produkciju – dažādu šķirņu tomātus, kas atšķiras pēc krāsas, formas un garšas, kā arī saimniecībā radītos tomātu pārstrādes produktus – tomātu sulas, kaltētos tomātus eļļā, dažādus pesto un citus produktus, kā arī iegādāties izaudzēto un saražoto produkciju. 

Darba laiks

Laipni aicinātas ekskursantu grupas (minimālais personu skaits - 10) visu gadu, iepriekš piesakoties pa tālr. 29639942 vai 28377370. Ekskursijas ilgums aptuveni 1,5 stundas. Saimniecība spēj  uzņemt grupas līdz 50 cilvēkiem.

Cenas

Laika periodā  no  01.jūnija līdz 01.novembrim:

  • Pieaugušiem – 10,00 EUR;
  • skolniekiem līdz 14 gadiem – 5,00 EUR.

Laika periodā  no  01.novembra līdz 01.jūnijam:

  • Pieaugušiem – 7,00 EUR;
  • skolniekiem līdz 14 gadiem – 5,00 EUR.
Jelgavas nov., Vircavas pag., "Dzērves"
29639942, 28377370
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
LV, RU, EN
Darba laiks – pēc iepriekšējas pieteikšanās
Degustācijas
Ģimenēm ar bērniem