Ina Jurģe

Man patīk tas, ko daru - meklēt ko jaunu it kā sen zināmajā – "rakties" dažādās grāmatās (un ne tikai) par manas dzimtās puses vēsturi, patīk par to pastāstīt citiem – arī šeit, Jelgavas pusē ir daudz ko redzēt, lai būtu vērts atbraukt un apskatīties.

Patīk būt dabā, mežā, tāpēc vedu ciemiņus gan ar autobusu, gan ar velosipēdiem un kājām – kur vien kādam ir vēlme ko jaunu redzēt un uzzināt. Stāsti, ko Jums stāstu,  veidojas braucot, vērojot, izzinot –  veidojot maršrutus ik katram un ikvienam Jelgavā, Ozolniekos, visā Latvijā un Baltijā. 

Pārgājienu cikls “Latvijai - 100” ietvaros - "Tavas saknes tavā zemē"
Tās būs vietas - meži, upes, pļavas un vislielākie dārgumi - stipri un darbīgi cilvēki ar saknēm savā Zemē. Katru mēnesi jaunas takas un meži, jauni ūdeņi un cilvēki. Katrā pārgājienā tiksimies ar interesantiem saimniekiem, kuri dzīvo un strādā Ozolniekos, Jelgavas novadā un Jelgavā.

Pārgājieni “Upes gadalaikos”
Cilvēka mūžs rit cauri  četriem gadalaikiem. Arī upes tek gadsimtiem ilgi, mēnesis nomaina mēnesi, gadalaiks, gadalaiku un tā aizrit gads pēc gada. Kā mainās upju krasti - Misas, Iecavas un citu upju - ievziedu laikā, vasaras viducī, rudens lapu zeltainumā un baltajā ziemā? Iesim un izzināsim!

Ekskursijas dažādos gadalaikos
1. Pavasaris muižu un cilvēku dzīvē
2. Vasaras košums dabā un cilvēkos
3. Rudens - ražas un augļu ienākšanās laiks Jelgavas pusē
4. Pretī saulei zemes un sniega baltumā
Katrā gadalaikā brauksim apciemot saimniekus, kuri saimnieko gan muižās un savās sētās, kopj mūsu zemīti un dzīvo ar apziņu, ka viņi ir saimnieki savā zemē.

 

 

Dati izvietoti ar datu subjekta piekrišanu. Datu apstrādātājs: JVPI „Jelgavas reģionālais tūrisma centrs", Reģ. Nr.90009406389

Teave giid

Phone No.: 29916889
E-mail: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
Tour Language: LV, RU
Place: Jelgava un apkārtne
Märgitud sildiga
marsruudid: 0
ID Number 3