Mītavas tilts un Jāņa Čakstes bulvāris

Mītavas tilts un J. Čakstes bulvāris izbūvēts ERAF projekta "Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana" ietvaros, kas tika īstenots laika periodā no 2010. gada decembra līdz 2013. gada decembrim.

Jāņa Čakstes bulvāris un gājēju tilts pāri Driksas upei tika atklāti 2012. gada 15. novembrī. Jelgavas iedzīvotāji tiltam ir devuši pilsētas vēsturiskā nosaukuma – Mītava – vārdu. Tilta laiduma garums ir 152 metri ar betonēto pagarinājumu pilsētas pusē, bet platums ir 3,5 metri. Tiltam ir divi 22 metrus un 24 metrus augsti piloni. To veido 3850 tērauda elementi, laiduma konstrukcija izgatavota no septiņiem 19 līdz 24 metrus gariem blokiem. Tilts "Mītava" ir izliekts trīs dimensijās S burta veidā un iekārts 28 vantīs. Sarežģītā tehniskā risinājuma dēļ tilts uzskatāms par unikālu visā Baltijā. Pie tilta izbūvēta laivu piestātne.

Savukārt gar Driksas upi ir izbūvēta divu līmeņu promenāde ar veloceliņu, divi skatu laukumi, un strūklakas "Ūdenskritumi". Zem Driksas tilta ir izbūvēts pontona tilts, pa kuru baudīt nesteidzīgas pastaigas. Īpaši romantisku gaisotni iespējams baudīt dodoties pastaigā pa Mītavas tiltu un J. Čakstes bulvāra promenādi vakaros, kad laternas veido gaismu spēles uz Driksas ūdeņiem.

! Atgādinām, ka apkārtējo drošībai pa Mītavas tiltu jāpārvietojas kājām, stumjot velosipēdu vai elektroskrejriteni, vai skrejriteni.

Jelgava, Jāņa Čakstes bulvāris
Kāzu vieta
Ģimenēm ar bērniem
Auto stāvvieta