Jelgavas Studentu teātris

"Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Studentu teātris jeb JELGAVAS STUDENTU TEĀTRIS aizsācies 1946.gadā - Dramatiskās kopas dibinātājs LLU - Pēteris Lūcis.


Šobrīd Studentu teātra radošo darbību raksturo divi krasi atšķirīgi teātra mākslas virzieni – improvizācija un iestudējumi.

TAS ir viens no diviem senākajiem Studentu teātriem Latvijā un vienīgais ar savu TEĀTRA MĀJU! kas vecā katla mājā izbūvēta un iekārtots pašu LLU studentu rokām un prasmēm, kuras MELPOMENES VIESISTABAS interjers veidots no izrāžu dekorācijām, un rekvizītiem , vienmēr ļauj izjust skatuves valdzinājumu pat tikai malkojot tēju un vērojot senas videoliecības par radošajiem ,apsēstajiem , mūžigajiem studentiem.
Kā arī Jelgavas Studentu teātrī mīt Jēkaba Ceriņa dubultnieks, kas mēdz atdzīvoties.
reizi 2 gados Jelgavas Pilsētas svētku laikā JST notiek Universitāšu teātru festivāls "DIVI MAIJA VAKARI"
. Studentu teātri vienmēr vadījuši latviešu teātra mākslas profeseonāļi - Kārlis Pamše, Vera Singajevska,Lūcija Ņefedova, Rūta Kaļass. Izrāžu tapšanā piedalījušies dažādu nozaru profeseonāļi - horeogrāfi ( Anna Ķirsei; Vilnis Bīriņš) ,komponisti (Juris Sējāns,Uģis Prauliņš),scenogrāfi (Andris Merkmanis,Agne Mennika)kostīmu mākslinieki - Lāsma Svikule u.c. Teātra mākslinieciskā vadītāja Astra Kacena.
JELGAVA uzskatāma par TEĀTRA SPORTA dzimteni no pašiem Improvizācijas teātra pirmsākumiem Latvijā, tādejādi netieši turpinot Ā. Alunāna jauniesācēja ceļu.
Te regulāri notiek Teātra Sporta vakari un garās formas improvizācija "Otrā Otrdiena"
JELGAVAS Studentu teātris - vieta, kur mājo teātra gars!iespējams sajutīsi ,ko nebijušu, ja pats sevi iemūžināsi uz nu jau 30 gadus seniem skatuvesdēļiem!

Cenas 

Cenas par piedāvātajiem pakalpojumiem un gida pakalpojumiem:

  • 60.00 EUR ekskursija "TAURIŅKARAĻVALSTĪBA"
  • 30.00 EUR iekļaujot citos maršrutos
  • 20.00 EUR vidusskolu grupām
  • PAR BRĪVU - vidusskolu dramatiskajiem kolektīviem un teātra sporta grupām

Jelgavas studentu teātri atbalsta biedrība "MINIATRA" Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Jelgava, Jāņa Čakstes bulvāris 7
Ģimenēm ar bērniem
Auto stāvvieta